24 de novembre de 2018

Col·laborem amb Per l’Altre Cor Cremat

La història de l’associació sense ànim de lucre Per l’Altre Cor Cremat és commovedora, i la seva tasca, encomiable. Quan el Liceu de Barcelona es va cremar en el  1994, no només es va veure greument afectat aquest temple de la música, moltes cases i edificis del barri es van cremar i molts veïns van patir conseqüències desastroses. Poc interès van suscitar aquests efectes colaterals, però gent de bon cor, com la Mercè de la Torre, van unir forces per poder ajudar aquella gent amb pocs recursos i en risc d’exclusió social. Una petita associació que aquest any està d’aniversari i que celebra (es diu ràpid) 25 anys ajudant a la gent del Raval. La nostra coral va tenir l’honor de participar en aquesta celebració tan especial.

El concert va tenir lloc el dissabte 24 de novembre a les 20 h, una humida tarda de tardor, però plena d’escalfor en l’església de Sant Agustí de la plaça amb el mateix nom. Vam cantar 15 cançons del nostre repertori, basat en cançons africanes i nordamericanes, i vam recuperar un tema que feia temps que no cantàvem: “Joshua fought the Battle of Jerico”. Com sempre, vam demanar la participació del públic per cantar tots plegats al final de l’actuació.

El regal ens el vam dur nosaltres, la foto de la nostra coral en l’estendard commemoratiu de l’associació. I és que, amb tot cor, Per l’Altre Cor Cremat, es mereix tota la nostra estima.

 

Escrit per la cantaire Marta Monsalve.